SIV Electro – Echipamente electrice și de automatizare

Arteche este o companie globală, un reper internațional cu companii din Europa, America, Asia și Oceania, și un serviciu care are peste 80 de birouri tehnico-comerciale, ceea ce ne permite să vedem direct contextele internaționale și locale ale industriei energiei electrice.


ARTECHE este un reper pentru industria energiei electrice cu o gamă completă de transformatoare de instrumentatie, relee auxiliare, echipamente de protecție, contorizare și control, soluții în automatizarea stațiilor, calitatea energiei și soluții pentru rețele inteligente.

Arteche

Transformatoare capacitive de înaltă tensiune și condensatoare de cuplare

Transformatoarele capacitive de tensiune izolează instrumentele de măsură, contoarele, releele, protecțiile etc., de circuitul de putere de înaltă tensiune și oferă o replică la scară a tensiunii din linia HV.

Acestea permit transmiterea semnalelor de înaltă frecvență prin liniile de înaltă tensiune (ÎT).

Condensatorii de cuplare sunt utilizați numai pentru cuplarea semnalelor de comunicație de înaltă frecvență, făcându-le echivalente cu partea capacitivă a unui transformator capacitiv de tensiune.

 • Tensiune de intrare la diferite tipuri de relee de protecție.
 • Ideal pentru instalarea la punctele de măsurare datorită clasei de precizie foarte ridicată și capacității extrem de stabile.
 • Transmiterea semnalelor de înaltă frecvență prin liniile de înaltă tensiune (PLC).
 • Ajută la reducerea vârfurilor de tensiune în linie.
 • Măsurare armonică în combinație cu PQSensor®.
Arteche

Transformatoare combinate de înaltă tensiune

Transformatoarele de instrumentație combinate conțin un transformator de curent și un transformator inductiv de tensiune în cadrul aceleiași carcase.

Astfel, ele sunt utilizate în aceleași aplicații ca și transformatoarele lor independente; ele separă contoare, analizoarele, releele etc., de circuitul de înaltă tensiune și oferă o replică la scară a curentului și tensiunii din linia de ÎT.

Transformatoarele combinate sunt potrivite pentru utilizarea în substații unde costurile de spațiu sau de instalare fac dificilă utilizarea transformatoarelor independente.

 • Ideale pentru instalarea la punctele de măsurare datorită clasei de precizie foarte ridicate, atât în curent cât și în tensiune.
 • Potrivit pentru descărcarea liniilor de înaltă tensiune și a bateriilor de condensatoare.
 • Răspuns excelent în frecvență; ideal pentru monitorizarea calității puterii și măsurarea armonicilor.
Arteche

Transformatoare de curent de înaltă tensiune

Transformatoarele de curent sunt proiectate pentru a oferi o replică redusă a curentului din linia de ÎT și a izola instrumentele de măsură, contoarele, releele etc., de circuitul de putere de înaltă tensiune.

Unele dintre caracteristicile lor:

 • Intrari de curent la diferite tipuri de relee de protecție.
 • Ideal pentru instalare la punctele de măsurare datorită preciziei sale foarte ridicate.
 • Răspuns excelent în frecvență; aplicabil pentru monitorizarea calității puterii și măsurarea armonicilor.
 • Potrivit pentru instalarea în filtre de CA, în substații cu convertizoare pentru proiecte HVDC.
Arteche

Transformatoare de tensiune inductivă de înaltă tensiune

Transformatoarele de tensiune inductive sunt proiectate pentru a oferi o replică redusă a tensiunii din linia de ÎT și a izola instrumentele de măsură, contoarele, releele etc., de circuitul de putere de înaltă tensiune.

Unele dintre caracteristicile sale:

 • Intrare în tensiune la diferite tipuri de relee de protecție.
 • Ideal pentru instalare la punctele de măsurare datorită clasei sale de precizie foarte ridicate.
 • Potrivit pentru descărcarea liniilor de înaltă tensiune și a bateriilor de condensatoare.
Arteche

Bobine de linie

Bobinele de linie sunt utilizate în comunicațiile cu liniile de alimentare pentru a preveni pierderea nejustificată a puterii semnalului purtător și pentru a minimiza interferența de la sistemele de semnalizare a purtătorului de pe liniile de transmisie adiacente.

Acestea prezintă impedanță ridicată la banda de frecvență purtătoare (40 până la 500 kHz), prevenind astfel pierderea de putere a semnalului. În plus, impedanța la frecvența puterii (50 sau 60 Hz) este neglijabilă, pentru a evita interferența cu transmisia puterii.

Arteche

Transformator de curent optic SDO-OCT

SDO-OCT de la ARTECHE este un transformator de curent optic pasiv, modular, care poate fi utilizat pentru orice nivel de tensiune. Dispozitivul se bazează pe trei elemente: un traductor optic de curent (SDO-ICT), izolatorul și unitatea de fuziune (SDO MU).

SDO-ICT este un traductor optic complet pasiv care oferă o soluție digitală de măsurare pentru aplicații de măsurare și protecție. Traductorul interferometric pasiv poate oferi o precizie de Cl 0,2 pe o gamă nelimitată de curenți primari.

Traductorul SDO-ICT poate fi montat cu diferite tipuri de postizolant care acoperă orice nivel de izolație care ar putea fi necesar. Izolatorul de tip post folosește izolație solidă. Nu există riscul unor moduri de defecțiune violentă și este ecologic.

Întreținere: Nu există riscul de scurgere a izolatorului (nu se utilizează ulei sau gaz) și nu este necesară întreținere.

SDO-ICT poate fi folosit și pentru măsurarea DC.

Arteche

Transformatoare de tensiune de putere

Transformatoarele de tensiune de putere cunoscute și sub denumirea de transformatoare de tensiune de serviciu substație (SSVT) sunt utilizate pentru a furniza energie de joasă tensiune direct de la o linie de înaltă tensiune de până la 550 kV. Oferă toate beneficiile unui transformator potențial cu aplicațiile unui transformator de distribuție.

Transformatoarele de tensiune de putere (SSVT) sunt dezvoltate atât în izolație cu ulei, cât și în SF6.

Principala lor aplicație este alimentarea cu energie a diferitelor tipuri de substații (în comutare, regenerabile și convenționale). Ele asigură, de asemenea, electrificarea rurală, alimentarea cu energie a turnurilor de telecomunicații din zonele îndepărtate și alimentarea temporară cu energie electrică atunci când este necesar.

Principalele avantaje ale transformatoarelor de tensiune de putere (SSVT) sunt:

 • Design robust.
 • Rentabil.
 • Fără întreținere.
 • Alimentare de încredere.
 • Flexibilitatea designului.
 • Performanță seismică ridicată.
 • Impact redus asupra mediului.
Arteche

Relee de declanșare, supraveghere și auxiliare

Cu o experiență de peste 60 de ani în producția de relee electromecanice de înaltă calitate (relee EM), ARTECHE este o referință la nivel mondial pentru aplicații critice și de siguranță. Oferta noastră include o gamă completă de relee auxiliare, de declanșare, de blocare și de contactor special concepute pentru cele mai solicitante medii. Milioane de relee de putere Arteche sunt în serviciu în întreaga lume.

Releele de putere Arteche sunt proiectate pentru a oferi capacitate mare de rupere, rezistență dielectrică ridicată (izolare galvanică), timp de funcționare de mare viteză și sunt capabile să reziste la vibrații și condiții seismice. Cu o gamă largă de tensiuni, opțiuni și accesorii, releele Arteche se potrivesc perfect fiecărei cerințe de aplicație, garantând o performanță fiabilă pe parcursul unui ciclu lung de viață al produsului, inclusiv în condiții severe de mediu.

Arteche

Relee pentru aplicații feroviare

Expertiza Arteche de peste 55 de ani in fabricarea releelor electromecanice ofera clientului garanția și asigurarea unui tehnologii de top. Gama noastră dedicată de relee feroviare este proiectată să îndeplinească și să depășească mai multe standarde ale industriei feroviare în aspecte precum vibrațiile (EN-61373) și comportamentul la foc (EN-45545-2), printre alte caracteristici axate pe industria feroviară.

Releele Arteche au valori MTTF extrem de mari. Fiabilitatea și durabilitatea le permit să fie utilizate nu numai ca releu de uz general, ci și în toate tipurile de funcții de siguranță, atât în aplicații la bord, cât și în aplicații de semnalizare, făcându-le potrivite pentru a fi utilizate în circuite care necesită până la SIL-4 nivelul de integritate al siguranței.

Proiectate conform EN-50205 (Sudare fără contact de transfer) și cu un design optim al circuitului de contact, releele Arteche garantează o performanță de lungă durată în toate operațiunile dumneavoastră de comutare, atât cu semnale digitale, cât și în aplicațiile în care este necesar un grad ridicat de rezistență la sudare.

Call Now Button